Son Güncelleme tarihi 10 Temmuz 2021 by Teknoloji Haber
Windows 11 sanal kurulumu düşünenler için yükleme hatası çıktığında yardımcı örnek siteye girerek yapılanları uygulayınız.
Windows 11’in iSO uzantılı yükleme dosyasının çeşitli kaynaklar üzerinden sızdırılmasının ardından önemli gelişmeler yaşanıyor. Sızdırma olayının ardından yeni işletim sistemini resmi olarak duyuran Microsoft, yayınladığı haberde çeşitli bilgilere yer verdi. Windows 11 bilgisayarlara yüklemek isteyenler için farklı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de sanal bilgisayar kullanarak yükleme yapmak olarak ön plana çıkıyor. Peki, sanal bilgisayar kurulumu nedir?
Arayüz tasarımından kullanım kolaylığına kadar önemli yeniliklerle gelen Windows 11 sanal bilgisayarlar aracılığıyla yüklenebiliyor. Piyasadaki güncel ve güvenli sanal makine uygulamaları üzerinden pratik bir şekilde yükleme yaparak yeni işletim sistemini keşfetmek mümkündür.
Sanal bilgisayar nedir?
Sanal bilgisayar, Windows içerisinde yardımcı bir programla sanal bir sistem oluşturarak test amaçlı kullanım imkanı sunan sistemdir. Yeni yazılımların denenmesi adına daha güvenli bir yoldur.
Windows 10 yayınlanmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen yeni bir işletim sisteminin gelmemesi birçok bilgisayar kullanıcısı meraklandırıyordu. Microsoft’ un açıklamalarında artık Win 10 üzerinden gidileceği ve yeni bir sistemin çıkmayacağı mesajı verilmişti. Lakin bu fikrini değiştiren şirket yeni bir yazılım çıkardı.
Son günlerde Windows 11 isimli işletim sisteminin kurulum dosyasının sızdırılmasıyla birlikte gündeme gelen farklı konular bulunuyor.
Windows 11 sanal bilgisayar kurulumu nasıl yapılır?
Windows 11 işletim sistemini güvenli ve sorunsuz bir şekilde yüklemek için sanal makine kullanılabilir. Sanal makine ile Windows 11 kurulumu yapmadan önce bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Bilgisayarların en az 8 GB ram ve 4 çekirdekli işlemci özelliklerinde olması faydalı olacaktır.
Sanal bilgisayar kurulumu aşamaları şu şekildedir;
- Güvenli ve pratik sanal makine uygulamalarından birini (Virtualbox) indirip kurduktan sonra çalıştırın.
- Sanal makineye isim verdikten sonra Windows 10 işletim sistemini seçin.
- Ram miktarını seçip sanal sabit disk oluşturduktan sonra ayarları bilgisayarınızın özelliklerine göre seçin.
- Farklı bağlantılar üzerinden indirilen Windows 11 iso uzantılı dosyayı ekledikten sonra sanal bilgisayar kurulumuna başlamak mümkündür.
- Görüldüğü üzere basit işlemlerle birlikte Windows 11 sanal bilgisayar kurulumu yapılabilir. Sanal bilgisayar kurulumu yapmadan önce yeni işletim sisteminin özelliklerinin ve sistem gerekliliklerinin incelenmesi faydalı olacaktır.
Windows 11 yükleyemiyorum
Sanal yüklemenin dışında normal kurulumlarda alınan hataların çoğunluğu sistem uyumsuzluğundan kaynaklanmaktadır. Burada yapılacak bios üzerinden ufak bir işlem tabi TPM 2.0 desteğinin olması gerekiyor. Bunun için geniş anlatımı aşağıdaki sayfada bulacaksınız.
Aşağıdaki içerikte yer alanlar denenmesine rağmen hala sorun varsa uyum testini başlatın ve duruma göre sanal olarak kurulumunu yaparak test ediniz.
- www.andronova.net/teknoloji/bu-bilgisayar-windows-11-i-calistiramaz-nasil-yuklenir-h34765.html